Opzoek naar het hart van de Souk

  • Posted on
  • By Imane Assid
  • 0
Opzoek naar het hart van de Souk

Voor de echte schatten moet je verder kijken dan de glanzende theeglaasjes en blinkende dienbladen in de grote bazaar.

Inkopen doen, altijd al leuk gevonden maar nog leuker in magisch Marrakech. De stad van ambacht, historie en duizend en een nacht sferen. Binnen de stadsmuren van de oude medina is het een en al dynamiek. Vooral de zelfverzekerde kooplieden komen op je af om hun spullen aan de man te brengen. Met een brede glimlach word ik wel honderd keer uitgenodigd om een kijkje te nemen in de mooie winkels met glanzende vloeren en blinkende dienbladen. Voor de echte schatten wist ik dat ik dieper moest graven dat dit. Dieper de medina in totdat ik bij het hart kom. De bron, de motor van de hele Souk. 

 

Veel steegjes verder, besef ik dat ik de bron bereikt heb. De geur van vers hout dringt mijn neus binnen. Hier zijn de mannen net zo zelfverzekerd als de kooplieden aan het begin van de souk alleen hier uit zich dat in intensieve ambacht waar het hout zelfs met een handschaaf wordt bewerkt. Trots zijn de mannen op al hun meesterwerken waarvan zij ieder hoekje goed kennen. 

 

Ik ben erg onder de indruk van de creativiteit van deze vaak ongeschoolde mannen. Prachtige met leer bewerkte houten krukken in verschillende vormen en maten, tafels, tuinmeubelen en andere interieur accessoires zie ik staan. Even voel ik mij heel gelukkig wanneer ik mij bedenk hoe deze stukken zullen stralen in Nederland. Al snel wordt ik door een van de ambachtslieden uitgenodigd voor een kop thee. Kijk dat is nog eens fijn inkopen doen.

Trots ben ik dan ook op de gevonden schatten uit het hart van de souk en tentoonstel op mijn stukje van de souk: Riadlifestyle.nl 

 

 

Comments

Be the first to comment...

Leave a comment
* Your email address will not be published
* Required fields
Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »