EEN MOOI BENI OUARAIN KLEED VOOR DE WOONKAMER

EEN MOOI BENI OUARAIN KLEED VOOR DE WOONKAMER

De renovatie van onze woning heeft erg lang geduurd, maar we zijn alweer een tijdje geleden ingetrokken. We zijn erg blij met hoe het is geworden en heb me erg verheugd op het moment dat we dan eindelijk alles mochten inrichten. Zo waren we opzoek naar een mooi kleed voor onze woonkamer. Een kleed wat niet alleen mooi, maar ook tijdloos is zodat we er jaren lang van kunnen genieten. Ons oog viel op een vintage Beni Ouarain kleed…

 

 

STAMMEN UIT HET ATLAS GEBERGTE

De Beni Ouarain is een groep berber stammen uit het Atlas gebergte van Marokko. Officieel werden de kleden gebruikt als deken of cape ter bescherming tegen de kou. De kleden worden gekenmerkt door een simpel geometrisch motief handgemaakt en geknoopt van puur zuiver schapenwol.

 

 

GROOT BENI OURAIN KLEED

Nu waren wij zelf opzoek naar een heel groot kleed van ongeveer 3 meter, maar moet eerlijk zeggen dat dat geen makkelijke opgave was, omdat de Beni Ourain kleden vaak niet breder waren dan 2,5 meter.

Gelukkig kwamen wij toen Riadlifestyle tegen die een aantal kleden had in dit formaat. We hebben toen wat extra foto’s aangevraagd en op basis daarvan een keus gemaakt. Het was nu dan wachten totdat het kleed werd bezorgd…

 

 

100% SCHAPENWOL

The wait was over! We waren meteen verliefd op ons Beni Ouarain kleed en hij staat alsof hij ervoor gemaakt is. Moet wel eerlijk zeggen dat ik eerst even moest wennen aan de creme achtige kleur, omdat wij in onze vorige huurwoning een nep Beni Ouarain kleed hadden die spierwit was. Beni Ouarain kleden worden gemaakt van 100% schapenwol, en zijn dus ‘ALTIJD’ creme kleurig. Nu zou ik hem absoluut geen tint witter willen hebben!

 

 

Naast mooie vloerkleden, kan je bij Riadlifestyle ook terecht voor andere Marokkaanse items, zoals prachtige Handira kleden, Marokkaans servies, Marokkaanse leren poefs, super leuke kleurrijke kussens, noem maar op.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »